Nattetid

Jag som hade lovat saftiga inlägg på eftermiddagen. Tyvärr blev jag fast i pappersarbeten, så bloggen blev bortprioriterad! Men sånt är livet ibland...

Nu ska vi dunka i väggen för att grannen för sånt jävla oljud så att Melker ligger under täcket och småskäller och lägger till en och en annan morrning - jag håller med honom dock! Grr!

Jag ber om ursäkt..

.. för att bloggen har stått stilla! Jag har varit sjuk och så är det way to much som händer i mitt lilla liv just nu. Kanske nåt bättre än vad det är just nu, kanske detsamma som förr. Det återstår att se!

Då jag är på jobbet just nu så återkommer jag i eftermiddag med lite saftiga inlägg :)

Möten

Oftast så brukar jag ha det lite trixigt i vissa möten med andra hundar. Melker blir spänd, viftar på svansen och morrar (ibland lite och ibland med) samtidigt. Såklart tyder det på osäkerhet, det vet jag. Och en faktor till det kan vara att han blev biten rätt över ryggen av en Flatcoated retriever.
Dessa tydliga morrningar gör han åt stora svarta hundar, mest hanar. Tikar går alltid bra i alla tillfällen!

Tänkte berätta hur jag bär mig åt när jag tränar möten;

När jag väl ser att det kommer en människa med en hund emot oss, då börjar jag korta kopplet succesivt, så att jag inte sänder ut spänd energi. Jag går som vanligt rakt fram, tittar varken på människan eller hunden, bara rakt fram.. oftast så letar jag efter något som mitt mål! Håller kopplet slakt och håller det mellan tummen, pek- och långfingret, just för att inte få en spänd, dåligt energi som förs över på Melker. Och jag går ALLTID med rak rygg, tillbaka med axlarna och huvudet högt.
Oftast så går Melker bara med utan att säga något, och om han morrar korrigerar jag honom genom att "dra till" i kopplet snabbt åt sidan och ger ifrån en "tsch"-ljud och bara går! Om det finns något tillfälle så ska jag visa i ett videoklipp :)

Det är just denna metod som Ceasar Millan använder sig av. Testa vettja!

Bråttom

God morgon! Idag har jag det stressigt... Ser till att uppdatera vid lunchtid idag :)

God natt!

Melker ligger under täcket, tätt intill min mage.. Katten ligger bredvid, fast ovanpå täcket! Detta resulterar i att jag inte får så värst mycket sängplats, speciellt inte när Melker ligger och sträcker på sig och bökar runt och Zorro (vår katt) ligger och har en helkroppstvättning så här på kvällen! Men ändå så kan jag inte låta bli att tycka att det är det mysigaste som finns <3

Jag älskar mina djur oändligt!

Vems var felet?

En nyhet som nu förmodligen det pratas mycket om i hundvärlden är nog om de två hundarna, av rasen Alaskan Malamute, som attackerade tre ryttare och bet ena ryttaren svårt i ansikte, på hals och arm!


Frågan är nu; vem fel är det tycker Ni?

Jag tycker absolut inte att det, överhuvudtaget, är hundarnas fel..
Såklart är det ÄGARENS fel! Det är han som valt att ha dem lösa, det har inte hundarna själva valt. Och dom är djur och djur jagar andra djur rent instinktivt.

Givetvis tycker jag att det är tragiskt, hemskt och obehagligt. Sånt här SKA inte hända. Nu gjorde det tyvärr det. Och den enda man kan skylla är ägaren. Det är hans fel att kvinnan blev skadad och det är hans fel att två hundar fick ta adjö av livet och åka till hundhimmelen. Usch!
LÄS ARTIKELN HÄR!

Tisdag morgon

Melker är precis lämnad hemma hos morbror. Dom ligger nog och sover en bra stund till tror jag :)

Han får vara där idag pga att husse var tvungen att jobba sent och jag har möte. Melker skulle iof ha kunnat vara med husse på jobbet, men det är nig både roligare och mysigare hos morbror :)

En dålig idé!

Idag gick jag en längre promenad på ungefär 1,5 timma. Vi gick en slinga i skogen som heter "Knuts hav"-rundan. Kan tala om för er att; gå i skogen nu inte var någon större hit, varken för mig eller Melker! Det var lera överallt och vattenfyllda kärr och stigar.

Till en början så gick Melker långa omvägar för att slippa bli blöt och kladdat om tassar och ben, men tillslut så sket han blanka fan i leran... så mör vi kom hem var det duschen som gällde! Han hade lera upp till magen och var riktigt blöt. Men kul hade han haft det, så som han sprang :)

Och som vanligt så fick han sina tokryck efter duschen, det måste jag filma någon dag. När han gnuggar sig mot sina handduk/filt så knorrar han likt en gris och så får han spratt i kroppen!

Dags att sova, ny dag imorgon.. och då ska Melker få vara hos sin morbror :) God natt!

Dvärgpinscherns egenskaper

Rasen är pigg, aktiv och lekfull. Den gillar att jobba och fungerar med alla aktiviteter som lydnad, agility och spår och är en populär utställningshund (vilket jag inte är intresserad av). Den tunna pälsen kan göra att den kan bli svårmotiverad regniga och kalla dagar!

Dvärgpinschern kan bli en perfekt familjehund, om alla i hushållet turas om att aktivera och ge den mat med mera. Den kan annars ha en tendens att bli en enmanshund. Trots sin litenhet kan den ge skall och bör tränas att inte få vakta. Rasen kräver kunskap och tålamod och absolut inte hårda uppfostringsmetoder. Betoning på just aktivitet får inte glömmas bort, en dvärgpinscher är ingen soffpotatis. Med humor, tid och konsekvent inlärning kan man få en följsam och arbetsvillig hund.

God morgon måndag!

Har precis varit på en timmas promenad och ska snart trampa iväg till jobbet! Ska bli kul att träffa kollegorna igen, då jag var sjuk tors-fre.

Pussar lite extra på Melker och berättar för er att det kommer lite fakta om just dvärgpinschern lite senare idag :)

Härliga söndag!

Idag har det varit en sån där söndag som man alltid vill ha, eller i alla fall jag!

Vi har inte haft några måsten, förutom att gå promenad med Melker men det är ju bara skönt nu när vädret tillåter, och vi har bara varit!
Vi började med mysfrukost och promenad innan vi gick till älsklings mamma och fikade. Hans gamla mormor var också där.
Sen gick vi mer promenad innan vi åkte och handlade, lagade mat och dammsög. Sen ytterligare en promenad!

Vi har alltså inte haft så mycket för oss idag. Och imorgon blir det jobb och så ska jag bjuda på lite mer spännande uppdateringar :)

Mina hjärtan idag i mysiga vårsolen:

"Allt om hundar"

Nu sitter jag och Melker bänkade framför teven. Om några minuter börjar ett faktaprogram som heter; Allt om hundar, och det sänds på "Animal planet. Jättekul och intressant!

Idag ska programmet ge fakta om raserna; boxer, bichon frisé, newfoundland, beagle och tax :)

I programmet får man reda på hundarnas plus- och minussidor. Och lite fakta om pälsvård etc.


ACO!

Ibland när temperaturen växlar hastigt blir min lilleman lite mojsig i sitt/sina öga/ögon. Nåt som jag tycker är toppen att använda, för att han ska slippa få ev. klåda och irritation, är ACOs fysiologiska ögonvatten. En droppe 3/ggr per dag och ögat slutar kladda på ett par, tre dagar! Finns på vanliga apotek för en väldigt liten peng.

Och det bästa är att du själv kan skölja dina ögon om du fått skräp eller liknande i ögonen :)

Nu är det film i bingen, god natt!

Härlig kväll

Efter en hel dag med snöfall så avtog det till kvällen. Vi gick en härlig långpromenad i snöslasket och solen sken och det var faktiskt vackert som tusan! Titta bara :)

Vart är du?

Springer runt i lägenheten och letar efter Melker för att få klippa hans klor. Efter en lite stund så ploppar han huvud fram från täcket. Fan vad jag skrattade!

Kloklippning


Bra tips och trix till alla er som tycker att det är knepigt att klippa klor som är svarta;

Ser ni bilden här ovan?
På undersidan av klon så går en ljus rand, där den randen slutar, där är pulpan.
Klipp då en liten bit innan randen, sen kan man fila enkelt med en klofil tills man närmar sig pulpan. Klofilen är ett bra verktyg att reta pulpan med så att den drar sig tillbaka, för det är ju varken snyggt eller bra med för långa klor!
Klofilen är också bra för de som inte alls gillar att klippa klorna, eller är rädda för att klippa i pulpan. Dock så får man utföra klobehandlingen oftare än vad man klipper!


Nu tycker jag att Melker har för långa klor.
Men han har betydligt mycket bättre klor än vad han hade när han kom till oss för tre år sedan,
som en tvåårig, vilsen, liten hund. Då använde jag mig utav, endast, klofilen. I 1½ år gjorde jag det, tills hans pulpa hade dragit sig tillbaka så långt som jag önskat! Helt awesome.Så gott folk med hundar som har svarta klor, mitt heta trix till er; håll koll på den "ljusa randen".
Och mitt heta tips till er som tycker det är lite obehagligt att klippa svarta klor; klofilen!


Morgonmyser!

Har inte ens behövt kolla ut för att veta att det är snökaos ute. Det gick bra att besöka Facebook så såg man direkt, alla skriver om vädret och lägger upp bilder. Så alla Facebook-vänner; tack för informationen och för att jag slapp hoppa ur mitt varma täcke :)

Snö är kul, tycker iaf Melker. Så länge det inte är nederbörd, utan ligger den på marken är den kul!
För mig är det mindre kul då.. detta innefattar att det måste börjas med täcke igen på Melker (vilket han kanske inte heller tycker är en 10p iaf).
Och inom en snar framtid blir det ju slask, för detta ligger ju inte länge!

Äsch, vi ligger kvar en stund och myser under täcket innan det är dags för utgång :)

Nerbäddade

Dagen har nått sitt slut. Vi har gått sista rundan, vilket inte var poppis då det bokstavligt talat vräker ner, och ligger nu nerbäddade i sängen.

Den här eftermiddagen har fyllts av skratt. Melker har tokat runt som en pajas och lekt tillsammans med oss :) haha! Knäppgök! Men på något vis måste det ju ut lite energi ur den lilla kroppen, så lite lekstund en dag som denna passade ju bra.

God natt från mig och Melker!

Min stora idol och inspirationskälla!

Självklart är det; Ceasar Millan!

 
Han är inte bara charmig och klok, utan han är också grymt proffig på det han gör. Hans brinnande intresse för hundar inspirerar mig och hans metoder funkar verkligen! Finns dock saker som jag INTE tycker om alls som han använder sig av, bl.a. Stackel- och elhalsband.

Han pratar om att kunna förmedla sin energi och att man som människa ska kunna känna vilken energi hunden förmedlar. Vid korrigering tex. - prata inte, använd "tsch"-ljud och sträck på dig,
visa att det är DU som är flockledare och att DU bestämmer.

Han är helt otrolig helt enkelt :)

Och se bara på han otroliga hund, pitbullen Daddy, som alltid är med honom i programmen.
Vilken hund va? Snacka om en lugn, stabil och balanserad hund.."I want to show the world that there's no such thing as problem-breeds. It's the owner who's the problem.."
- Ceasar Millan

 

Mobilbloggar!

Första inlägget från mobilen och faktiskt så tycker jag att appen till iPhone är riktigt smidig! Så nu blir det lätt att blogga under utevistelser etc.

Apropå utevistelse... idag faller regnet över Gustavsberg och regn, det är ju inget som Melker föredrar precis. Nä, han stannar faktiskt hellre inne och myser eller busar. Så för mig som matte gäller det att passa på med kloklippning, tandborstning och kanske lite hjärngymnastik! Fast just nu så är det bara mysa som gäller ;)

Presentation

Nu ska jag försöka mig på detta att driva en blogg, aktivt, om hundar.
Hundrasen; dvärgpinscher kommer såklart att stå i fokus och likaså min DP Melker. 
Ni som själva har en dvärgpinscher vet att den är mycket speciell och väldigt rolig att leva tillsammans med!

Jag och min sambo/fästman bor i Stockholms vackra skärgård tillsammans med våran DP Melker. Han är hela 5 år, men kan man så tro? Jag kan inte ens räkna hur många det är som har frågat fall Melker är valp, haha!
En dag med Melker är alltid fartfylld, det händer alltid spännande saker och man skrattar JÄMT åt honom - han har verkligen humor och är ett litet krutpaket som kan gå ner till viloläge på typ, ja.. 2 sekunder? Lite värme, lite kuddar, lite filtar och sen är han i sitt fetaste chillmode. Helt awesome att mysa just då!

I vilket fall som helst, mer om oss får ni veta under bloggens gång.
För här kommer det skrivas om allt från vardagliga saker till tips, trix och träning.. you name it!

Hoppas ni uppskattar läsningen och att ni själva kan ge mig tips och idéer.
Och jag ska försöka så gott jag kan med att hålla bloggen aktiv :)


Förra sommaren, 2011. Långpromenad ute i Hemmestaspåret!
(usch och fy för flexi-koppel.. var dock det enda som fanns i bilen då vi glömde det andra kopplet hemma)

RSS 2.0